BØR JEG KØBE ELLER LEJE MASKINERI?

Maskineri og byggeudstyr er dyrt. Mens den amerikanske økonomi har fået et virkeligt opsving i de seneste måneder, og det er ikke alle virksomheder, der har tilstrækkeligt med likviditet eller tilgængelig kredit til ligefrem at købe nyt eller brugt maskineri. Fordi kreditmarkederne stadig er lidt strammere, end de fleste ville foretrække, har der været en nylig tendens til stigninger i leje af maskineri og udstyr. Men det virkelige spørgsmål er, hvad det bedste er for dig og dit firma… køb eller leje?

Image result for construction equipment rental

Leje af maskineri

Der er helt sikkert fordele ved at leje maskineri og udstyr fra Ramirent. Hvis det projekt, du skal bruge udstyret til, er mere af en engangsforestilling eller en service, der sjældent efterspørges, er det åbenlyse valg at leje i stedet for at eje på grund af sjælden brug. Selv mere langsigtede lejemål kan være fordelagtige, da omkostninger pr. dag for udstyret generelt falder efterhånden som lejemålet forlænges. Ved at leje, sparer man også den store kapitalinvestering, der er nødvendig for at købe. Lejegebyrer kan som regel trækkes fra i skat som forretningsudgifter, og forsikrings- og vedligeholdelsesomkostninger betales af maskineriets egentlige ejer. Du undgår ikke blot at have store summer bundet i købet, men du kan også spare en betydelig sum penge på jævnlige omkostninger.

Køb af maskineri

Det er fint at leje, hvis dit projekt er en engangsforestilling, men hvis du virkelig ønsker at udvide din forretning og tegne større kontrakter, kan det være bedre at købe. For det første er et køb en engangsudgift. Ja, det er en stor udgift, men hvis maskineriet skal bruge ofte og det giver dig mulighed for at acceptere tilstrækkeligt med nye opgaver, kan det være en dråbe i havet, når man sammenligner det med det langsigtede investeringsafkast. De gentagne omkostninger til leje kan efterhånden også blive til en slags penge, hvis du bruger visse former for udstyr ofte nok. Du vil nu også være i stand til at trække maskineriet fra i skat og måske tjene lidt penge på det ved at udleje DIT maskineri, når du ikke har brug for det, eller ved at videresælge det, hvis du får brug for at opgradere til en nyere eller anden model.

Køb af brugt maskineri – En gylden middelvej?

Hvis omkostningerne ved at leje er ved at blive lidt for store, og den der splinternye rendegraver lige er en anelse for dyr, kan du overveje at købe brugt maskineri. Besparelsen ved at købe lettere brugt udstyr kan være betydelig, og den lavere købspris kan hjælp dig med at udvide, mens du stadig holder øje med det overordnede budget. For flere oplysninger, kan du se vores tidligere indlæg om køb og salg af brugt maskineri og om at beregne de egentlige omkostninger forbundet med ethvert køb af maskineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *